Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cooplink | Kennis delen: Op weg naar meer beheercoöperaties

18 september , 19:30 21:00

Er is een beweging op gang gekomen naar meer gemeenschapszin in de corporatiesector. Aedes, vereniging van woningcorporaties, heeft recent een nieuwe lange termijnvisie gepresenteerd met als titel Samen Wonen en Samen Leven. Uit die visie: ‘van stenen naar mensen‘ en ‘naar het bevorderen van sterke gemeenschappen‘. Aedes spreekt van ‘Faciliteren van bewonersinitiatieven‘ en ‘ook blijft de behoefte aan innovatieve en collectieve woonvormen groeien‘.

Wat mogen we verwachten?
Deze visie is beheercoöperaties op het lijf geschreven natuurlijk. Dus wat mogen bewoners verwachten van de woningcorporaties in de komende tijd? Is de weg nu vrij om initiatieven te starten? Komen er locaties beschikbaar voor woongemeenschappen? En werken gemeenten hier ook aan mee?

We bespreken in deze kennisdeelsessie de visie en de rol van de corporatie. En we gaan het hebben over de praktijk aan de hand van een project in wording: hoe gaat het ontstaan van een beheercoöperatie in zijn werk?

Bernard Smits, bestuurder van Woningbouwvereniging Gelderland en één van de grondleggers van Cooplink leidt de avond. Aan de digitale tafel schuift onder meer Maartje Knuiman, toekomstig bewoner van beheercoöperatie Ecodorp De Wildebloem. We hopen jou ook te zien, meld je nu aan!

Online sessie
De sessie is online via Zoom. De inlogcodes ontvang je na aanmelding per mail. Voor leden is de sessie gratis, niet-leden krijgen een open betaalverzoek. Je bepaalt dus zelf wat je betaalt.

Meld je aan
Je bent van harte welkom. Laat je ons even weten bij welk wooninitiatief jij betrokken bent? En in welke plaats of regio? Hebben jullie al een naam?

Graag tot 18 september!

>> Werkt bovenstaande knop niet? Stuur dan een mailtje naar info@cooplink.nl o.v.v. ‘KDS Meer beheercoöperaties: ik doe mee.’ 
>> Vergeet niet je naam en de naam van je wooninitiatief te vermelden!