Crowdlending? Ontdek hoe tijdens de WoCoDag 2024

Crowdlending, hoe pak je dat aan? Het is een van vele boeiende onderwerpen die tijdens de WooncoöperatieDag 2024 worden uitgediept. Marije Baalman van Bajesdorp en Joanna Greve van Stroom, twee wooncoöperaties in Amsterdam, vertellen zaterdag 28 september hoe zij hun crowdlending campagnes succesvol hebben opgezet.

Veel werk
Waar Wooncoöperatie Stroom nog volop met de campagne bezig is, heeft Wooncoöperatie Bajesdorp het traject met succes afgerond. Ze laten je op 28 september zien wat er allemaal bij komt kijken. “Eerlijk is eerlijk, het is veel werk”, vertelt Joanna, “Je hebt een campagneteam nodig en een financieel team. En dan moet je ook nog alle vrienden en kennissen overtuigen.”

De moeite waard
Een website maken, filmpjes schieten, obligaties uitbrengen, cijfers doorspitten. Dat al het werk de moeite echt waard is, toont het voorbeeld van Bajesdorp aan. In 2022 kregen ze het benodigde geld via crowdlending bij elkaar. Hun gebouw staat inmiddels, het is zelfs genomineerd voor de Amsterdamse Architectuurprijs 2024 (AAP).

Ontdek hoe
Wil jij weten hoe jullie het gat in jullie begroting kunnen dichten? Doe mee met de themasessie over Crowdlending tijdens de WooncoöperatieDag 2024. Marije en Joanna delen graag hun verhaal en vertellen je meer over de structuur van een succesvolle crowdlending campagne. Joanna: “Zo weet je precies waar je aan begint en wat je te doen staat.”